Hør historien om svampen herunder:

Der var engang to små mus der hed Nick og Marie. De var på jagt efter super svampen og var kommet til den skov svampen skulle være i. Der findes tre slags supersvampe, de er alle ens i udseende, men de har forskellige kræfter. Der er gift-svampen, som man kan dø af, kæmpesvampen, som man bliver kæmpe af at spise, og til sidst er der helbredelses-svampen, som er den de leder efter. Hvis man spiser af helbredelses svampen, bliver man kureret for alle sine sygdomme, og fra effekten af de andre svampe.

De var på vej ind i skoven, da de fik øje på en grotte. De hørte, hvad lød som vingeslag. ”Hvad var det?” spurgte Marie. ”Aner det ikke.” sagde Nick og kiggede op. ”HJÆLP !!!!!!!!” Råbte Nick og de løb begge ind i grotten. Marie spurgte hvad der skete, og Nick fortalte at han så en ugle. De var glade for at de slap væk.

WOW !! udbrød Marie, for foran dem så de en kæmpe stor blå svamp. Der er svampen, sagde Nick og løb hen og tog et bid. Vent, var der pludselig en stemme der råbte, og en ugle fløj ind i grotten, og i det samme faldt Nick om. Marie skyndte sig over til ham men han lå helt stille. Han har spist af giftsvampen sagde uglen. Marie spurgte uglen, om den kom for at spise dem, men den fortalte, at den bare kom for at advare dem om svampen. Den fortalte, at den hed Mario, og Marie fortalte hvad hun hed, og præsenterede Nick. ”Skynd jer at komme med”, sagde Uglen. ”Jeg ved hvor helbredelsessvampen ligger, og vi skal skynde os, inden giften når ind til hjertet”.

Lidt efter fløj de oppe over trætoppene, på ryggen af Mario. Marie kiggede ned, og spurgte om de snart var der. ”Ja vi er der snart, men jeg skal lige spise først, jeg er bare saå sulten”, sagde Mario. ”D…du…du må ikke spise os stammede ”Marie bange. Mario grinede, sagde han lige skulle lande, så vidste han lige hvor han kunne få noget mad.

Lidt efter, lande Mario i et æble træ, og begyndte at guffe i sig. ”Er du snart færdig” spurgte Marie utålmodigt. Mario spiste hurtigt færdigt, og fløj ind i en grotte. Marie skyndte sig ned, og løb over til svampen, hun plukkede et lille stykke, som hun skyndte sig at give til Nick. ”Hvad skete der?” spurgte Nick, da han slog øjnene op. ”Du kom til at spise af giftsvampen” sagde Marie ”men bare rolig du er i sikkerhed nu”. ”HJÆLP !!” råbte Nick, da han fik øje på uglen Mario. ”Bare rolig, Mario er en god ugle” sagde Marie og smilede.

Forfattere: Mille, Jacob og India fra 4a2 og Rasmus O., Karoline og Johanne fra 4a1