Hør den spændende fortælling her:

Historien om sværdet i stenen

Der var engang en bonde, der boede lidt uden for Dronninglund. Han var glad for sine dyr; han havde et får og to grise, og en ko.

Der var kommet besked fra slottet til alle byens borgere, om at de alle skulle mødes ved slottet, da prinsessen skulle vise noget til dem. Hun ville vise dem sværdet i stenen.

Det var ved at være tid til at prinsessen skulle finde sig en ægtemand. Men hun ville være sikker på at det var en både stærk og modig mand hun skulle gifte sig med. Hun fortalte, at den der kunne rykke sværdet op af stenen, ville få hele Dronninglund og prinsessen.

Da bonden ankom til slottet, var der allerede en stor kø, med både mænd og kvinder. Der var både stærke folk og slappe folk. Bonde var redet op på slottet, da han boede et stykke fra byen. Han ankom, ridende på en af sine grise, og stillede sig i kø.

Køen var meget lang, og det tog hele dagen at komme til. Foran bonden stod en meget stærk mand. Selv om han brugte alle sine kræfter, kunne han ikke få sværdet op af stenen. Da bonden så, hvor svært det var, var han lige ved at give op. Heldigvis prøvede han alligevel. Bonden tog fat i sværdet, og med et lille ryk, kom sværdet fri af stenen.

Bonden fik sin belønning; han blev gift med prinsessen og fik hele Dronninglund. De flyttede ind på Dronninglund Slot, hvor de levede lykkeligt til deres dages ende.

Forfattere: Axel, Anne, Laura, Frederik B., Julie, Tobias, Klara og Mike fra 4. klasse