Hør den sjove historie om kongestolen her:

Der var engang en konge, der havde tre døtre, de boede på et kæmpe kongeslot. På slottet var der en kæmpe kongestol, den var magisk, og kunne sørge for både at holde slottet pænt og rent, samt at skabe liv i naturen.

En morgen, hvor kongens yngste datter, Ida, lige var vågnet, sætter hun sig op i sengen. Hun ringer på en lille klokke, og ind kommer en tjener med en morgenmadsbakke, medhavregrød og mælk.

I kongeriget bor der også en ond heks, Ulna, og hendes hjælper trolden Prop. Heksen er altid i gang med at planlægge noget nyt, og i øjeblikket er det, hvordan hun kan stjæle den magiske Kongestol.

Ulna kalder på Prop, at han skal skynde sig at komme. Hun vil vise ham sin seneste opfindelse. ”Er det et spejl?” spørger Prop, med sin dybe rumlende stemme. ”Nej din gok, det er min seneste opfindelse, et spejl hvor man kan se alt hvad der sker i kongeriget.” sagde Ulna. Nu vidste hun præcis hvad der skulle til, for at få fat på Kongestolen.

Prop og Ulna tog op til slottet, og listede sig helt op til køkkenvinduet for at lytte. Pludselig så de, at kongen og hele hans familie tog af sted. De sniger sig ind på slottet, og finder Kongestolen i den store sal. Kongestolen er alt for tung til at liste af sted med, så de smadrer den i stedet i tusind stykke. Når de ikke kan få den, skal ingen have den. På vej ud af døren møder de Kongen og hans familie. De tre døtre løber ind i den store sal. ”Far Kongestolen er smadret” råber de. De løber efter Ulna og Prop, og tvinger dem med tilbage til slottet.

”Lav så den stol, ellers kommer du i fængsel Ulna” truer kongen. ”Fint nok” sukker Ulna ”men så skal jeg være alene i salen.”

Inden i salen finder hun sin trylleamulet frem, åbner den, og tager lidt støv mellem fingrene og drysser det på stumperne. Kongestolen bliver hel igen.

Ulna og Prop bliver forvist fra kongeriget, og kongen og hans familie levede lykkeligt til deres dages ende.

Forfattere: Sara, Freja, Ida, Laura, Emma og Jonas fra 4. klasse