Hør den spændende historie om trolden og knaghuskællingen her:

Der var en gang en høj i Storskoven ved navn Knaghøj.

På højen lå der et hus, hvor der boede en gammel dame ved navn Knaghuskællingen. Hun så almindelig ud forfra men ikke bagfra – hun var nemlig hul. Hun havde en søn der blev kaldt Trolden fordi han var så grim og afskyelig. Han blev gal på gammel kirken i Thorup, fordi den ringede hver dag også om søndagen hvor han skulle sove længe.

En dag hvor han blev vækket af kirkeklokken, tog han en sten og sigtede efter kirken, men han var ved at vælte da han skulle kaste, så stenen røg skråt bagud.

Stenen ligger i dag i storskoven, og bliver kaldt ”Troldestenen”.

Da hans mor, Knaghuskællingen, fandt ud af det, blev hun sur, og lagde ham til patten i syv år (eller som man i dag vil sige, gav ham stuearrest).

Tiden gik og Trolden blev faktisk ikke mindre træt af klokken. Da hans mor igen slap ham løs, fandt han 3 sten. Han tog dem med op på højen og prøvede igen at ramme kirken.

Den første sten ramte ved Thorup Hede der hvor der i dag ligger et spejdercenter og kaldes ”Den Grå Ko”. Hvis man ser efter kan man se håndaftrykkene på stenen. Den anden sten ramte på en mark ved Ringsted, sydøst for Thorup Hede, der kunne man se stenen nede fra Thorup by og så lignede det en grå ko som græssede. Den sidste sten væltede kirken ned.

Forfattere: Lærke, Karoline, Magnus, Jacob fra 4. klasse