Hør fortællingen om de tre bukke bruse herunder:

Der var engang 3 bukke bruse, som skulle over på den store græsmark, for at æde sig fede. Da de skulle over til græsmarken, skulle de krydse en stor bro. Da den mindste buk bruse skulle over broen, hørte han en trold råbe ”hvem er det der tripper på min bro?”

”Åh, det er den mindste buk bruse,” sagde den mindste buk bruse ”jeg skal over til den store græsmark og æde mig fed” trolden sagde ”nu kommer jeg og tager dig!” men trolden tog ikke den lille bukke bruse, for han fortalte, at om lidt kom hans storebror, den mellemste buk bruse, og han var meget større. ”Lad gå” sagde trolden.

Så gik den mellemste buk bruse over broen. ”hvem er det der tripper på min bro?” sagde trolden ”åh det er den mellemste buk bruse” sagde den mellemste buk bruse. ”nu kommer jeg og æder dig”. Sagde trolden. ”Pas på jeg smager råddent.” svarede den mellemste buk bruse. Og det syntes trolden alligevel lød for klamt, så han lod den mellemste buk bruse krydse over. Han ville hellere vente på den store buk bruse.

Tramp, Tramp, Tramp. Lød det da den store buk bruse gik ud på broen. ”Hvem er det der tramper på min bro” sagde trolden og kom frem, ”det er den store bukke bruse” svarede den store buk bruse, den var slet ikke bange for trolden. ”Nu kommer jeg og æder dig” sagde trolden. Men den store bukke bruse var ikke bange, og sagde ”bare kom an”. Men nu kommer det seje; den store bukke bruse stangede trolden ind i et træ, og prikkede øjnene ud af trolden. Og fra nu af kunne de komme over på den store græsmark og æde sig fede, lige så tit de havde lyst.

Forfattere: Mike, Mikkel O., Sara, Melissa fra 4. klasse