Hør den spændende fortælling her:

Historien om Bønnestagen

Der var engang to unge mænd. De hed Anton og Uffe, og de var brødre. De var sønner af en bondemand. Deres far ejede en stor farm. En helt almindelig dag, gik de to brødre ud på marken for at så nogle helt almindelige bønner. Da de havde sået den allersidste bønne, kunne de pludselig mærke jorden under dem ryste. De skulle til at løbe hjem, da en kæmpe bønnestage voksede frem, og den vokse lynhurtigt til vejrs. Uffe kiggede sig omkring og opdagede at Anton var væk. Uffe var bekymret og begyndte at lede efter sin bror, men kunne ikke se ham nogen steder. Pludselig hørte han Anton råbe: ”Hjælp, jeg er oppe i bønnestegen”. Uffe begyndte at klatre op ad Bønnestegen, men faldt desværre ned igen og igen.

Uffe gik hjem og fortalte hvad der var sket. Der gik fem år, uden de hørte mere til Anton.

Uffe var igen ude på marken for at så bønner. Det samme skete igen, men denne gang var det Uffe der fløj med op ad bønnestagen.

Han kom op over skyerne, og op i en helt anden verden. Deroppe så han en hel masse dværge, der var i færd med at arbejde og lege. Han var så forundret, at han blev ved med bare at stå og se på dem. Men til sidst gik i gang med at lede efter sin bror.

Uffe gik over til de legende børn, og spurgte om de havde set en der lignede ham. De pegede ham over mod en der stod og huggede brænde. ”Hej Anton” sagde Uffe,” Nu skal du med hjem igen”. Men det ville Anton ikke. Han havde fået en kone og to døtre, Ulrikke og Camilla, så han ville blive. Han overtalte Uffe til også at blive. Og 2 år senere havde Uffe også fået en kone, og en lille søn. Så de levede lykkeligt som en stor familie i landet oppe over skyerne. Forfattere: Rasmus E. Regitze, Lærke, Melissa, Frederik M. og Line fra 4. klasse