Der var engang!

Velkommen til skønne Dronninglund! Lad os føre jer ind i en verden af eventyr, naturoplevelser og spændende aktiviteter!

Naturparken er et område, der binder Dronninglund Slot sammen med Dronninglund by. Følg stierne rundt, føl historiens vingesus – og lad børnene leve sig ind i en verden af eventyr! Langs stierne vil I møde fantastiske skulpturer, der kombineret med sjove fortællinger giver turen flere dimensioner.

I kan også benytte muligheden for kortere eller længere gåture i dette naturområde med skov, sø, park og åbne arealer – eller kast jer ud i nogle af de mange aktivitetsmuligheder, som området byder på. Se mere nedenfor eller gå ind på Dronninglund.dk for yderligere information, rutekort og aktivitetsbeskrivelser.


 

Eventyr

Gå ind i skovens eventyrlige verden og mød klassiske fortællinger, fantasirige skulpturer og hyggelige naturoplevelser. Eventyrstien starter ved Dronninglunds romantiske gamle slot og ender i udkanten af centrum. Undervejs er der rig mulighed for nyde de fantastiske omgivelser på små hyggelige hvilepladser i form af bænke og broer, der hver især udtrykker sin egen tidsperiode.

En række eventyrlige skulpturer fortæller deres egne historier bl.a. ved hjælp af audio som aktiveres af QR koder via smartphones.


 

Plante / Dyreliv

Området er præget af de aktiviteter, der har været på stedet igennem flere tusinde år, hvilket også har sat sit præg på naturen. Udvalgte dele af skovens fauna og dyreliv er beskrevet på små skilte langs stierne rundt i parkerne og der vil kunne hentes yderligere information aktiveret af QR koder via smartphones der giver yderligere dimensioner til turen rundt i området.


 

Historie

De tidligste spor vi har af menneskelig aktivitet i området daterer tilbage til XXX. Dronninglund Slot er et markant historisk monument, der har og stadig sætter sit store præg på historien i Naturparken. Landbrugsaktivitet, nonner og munke, råstofudvinding og meget mere har gjort Dronninglund til hvad det er i dag. Vi fortæller med små skilte i området små relevante historier – og I kan kombinere dette med yderligere information aktiveret af QR koder via smartphones.


 

Aktiviteter

I området findes mange sjove og udfordrende aktiviteter. Prøv kræfter med junglestiens forhindringer, præcision på minigolfbanen eller hyg med familie og venner i bålhytten og på legepladsen. I den indre del af naturparken er der oprettet en 2,2 km lang MTB bane for børn og begyndere.

Skulpturerne i parken kan benyttes til både betragtning og leg. Gå på skattejagt i området, hvor der er udlagt en række geotracking punkter. Parken grænser desuden op til golfbane og kunstcenter, og indre by lokker med spændende butiksliv. (Slut evt. gåturen af med et besøg i skovkiosken.)

Kort